O vatmaniţă care ar fi uitat să tragă frâna de mână a provocat un accident în lanţ, în Timişoara! Tramvaiul scăpat de sub control a plecat singur de pe loc şi a parcurs cu viteză două staţii. În total, sute de metri. În cursa periculoasă, garnitura a lovit două maşini şi un alt tramvai plin cu oameni. Doi dintre ei au ajuns la spital cu mai multe răni. Femeia care a coborât din tramvai fără să se asigure este cercetată acum pentru vătămare corporală din culpă.

Centrul oraşului Timişoara, cu puţin timp înainte de ora 15. Tramvaiul porneşte singur de pe loc. Din fericire, înăuntru nu sunt pasageri. Dar pericolul este uriaş: garnitura scăpată de sub control intră în două maşini care aşteaptă la semafor şi le împinge în intersecţie. Pietonii aleargă panicaţi din calea vagoanelor. 

Articolul continua dupa recomandari

Iar garnitura nu se opreşte. Traversează intersecţia, parcurge încă două staţii cu viteză şi se opreşte într-un alt tramvai plin cu oameni. Pe imaginile surprinse de o cameră de bord se vede cum vagoanele sunt împinse cu forţă pe linie. 

"Foarte periculos a fost! Era spart absolut tot! Era dezastru!", spune un martor.

În impactul violent, vatmanul şi unul dintre pasageri au fost răniţi uşor şi transportaţi la spital. 

"Doamna vatman era foarte panicata si mai era o fetita care, atunci când s-a spart geamul, spuneau că au căzut pe ea bucăți din geam.

Cursa periculoasă, inexplicabilă, a dat alarma printre autorităţi. Reprezentanţii Serviciului de Transport Public spun că nici vatmanul nu se afla în tramvai. Femeia coborâse după o pană de curent ca să anunţe dispeceratul. 

NICU BITEA, director STPT: In acel moment, nici dansa nu mai stie exact, zice ca a asigurat tramvaiul pe frana hidraulica, a revenit curentul in cateva secunde si tramvaiul a plecat de unul singur. Si s-a oprit in alt tramvai. 

La camera de gardă a ajuns şi vatmaniţa, după ce a suferit un atac de panică. Şefii ei verifică acum dacă tramvaiul a fost, într-adevăr, asigurat. Femeia riscă să-şi piardă serviciul pentru neglijenţă.