Zeci de oameni dintr-un cartier din Galaţi s-au simţit ca la cutremur. O explozie puternică a aruncat în aer parcarea unei spălătorii, a distrus cinci maşini şi a pus vieţi în pericol. Gazele acumulate într-un rezervor subteran - ce aparţine unei foste benzinării - ar fi provocat deflagraţia. Autorităţile au pornit anchete pentru a afla cine este vinovat. Este dezastru în zonă. Pare o minune că nimeni nu a fost rănit!

Sunt imagini filmate de un trecător, la scurt timp după explozie. Aproape de ora 14.00, într-o zonă aglomerată din Galaţi, parcarea unei spălătorii auto a sărit în aer. Patru maşini au fost avariate, iar una dintre ele a fost aruncată pe capota altui autoturism. Bucăţi de moloz au ajuns pe bulevard şi au căzut pe a cincea maşină, care oprise la semafor. 

Articolul continua dupa recomandari

Şofer maşină avariată: A bufnit o dată, s-a ridicat pământul în sus, în cădere mi-a venit ceva peste maşină

Explozia s-ar fi produs sub pământ, în rezervorul unei benzinării care a fost scoasă din uz de mai bine de 10 ani. Pe terenul acesteia s-a construit un hotel şi o spălătorie auto. Potrivit legii, proprietarul benzinăriei era obligat să se ocupe de dezafectarea şi închiderea celor patru rezervoare subterane.  

O echipă de muncitori ar fi lucrat în zonă cu foc deschis, chiar în ziua exploziei, spun pompierii. Este foarte probabil ca în rezervor să mai fi existat combustibil, iar acumularea de gaze să fi provocat deflagraţia. 

Anchetatorii trebuie să verifice acum cine a trimis muncitorii să lucreze în zonă. Intervenţia a fost periculoasă şi pentru salvatori. 

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: Rezervoarele subterane mai aveau carburanţi în ele. Sunt resturi de carburanţi care formeaza pături de gaz

A fost o minune că niciun trecător nu a fost rănit. Cei care erau în hotel au părăsit clădirea imediat după ce explozia a spart geamurile clădirii. O femeie şi copilul ei, care s-au aflat în apropiere, au fost în pericol. 

Angel Trifan, şef UPU SMURD Galaţi: Au găsit doi adulţi şi un copil cu atac de panică. Au asistat la explozie, dar la distanţă. Din fericire, s-a evitat o tragedie. Să ne amintim că, cu ani în urmă, în locul respectiv era şi o staţie de tramvai 

Pompierii au umplut cele patru rezervoare ale fostei benzinării cu apă şi spumă. Anchetatorii nu ştiu încă cine deţine cele patru rezervoare subterane.

Poliţia, Primăria Galaţi şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au pornit anchete. Cel mai probabil va fi deschis un dosar penal pentru distrugere.