Minivacanța a debutat în aglomerație pentru șoferi: de la primele ore ale dimineții s-au format cozi uriașe pe drumurile către litoral și către stațiunile montane. Cel mai dificil a fost pe DN1 și pe Autostrada Soarelui.

Update 5: Centrul Infotrafic vine cu noi informații legate de starea traficului pe drumurile către destinațiile preferate ale turiștilor în această minivacanță. Astfel, traficul pe Autostrada A2 a scăzut în intensitate. În schimb sunt probleme pe unele drumuri către munte.

Articolul continua dupa recomandari

Traficul rutier a scăzut în intensitate pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, la staţia de taxare de la Feteşti nu mai sunt probleme de trafic, iar la ieşirea de pe Autostrada A4, la intersecţia cu DN39, nu mai există coloane de maşini. 

"În judeţul Constanţa, pe DN39, se circulă cu viteză redusă între Tuzla şi Eforie Nord, pe sensul de mers către Mangalia. În Eforie Nord, banda cu circulaţie reversibilă este deschisă pentru sensul de mers Constanţa - Mangalia. Circulaţia este intensă pe DN1 Bucureşti - Braşov. Se rulează în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Cornu şi între Sinaia şi Buşteni. Pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, există coloană între limita cu judeţul Braşov şi Buşteni", precizează Centrul Infotrafic, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES. 

Pe ruta alternativă dinspre Ploieşti către Braşov, DN1A, se circulă în coloană între localităţile Măgurele şi Vălenii de Munte, unde trecerile pentru pietoni sunt intens folosite. 

Potrivit Infotrafic, în judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti - Râmnicu-Vâlcea, autovehiculele încetinesc mai mult decât este necesar la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă, în zona Bascov - Valea Ursului. S-a format coloană de maşini pe sensul de mers către Vâlcea, inclusiv la ieşirea de pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti. 

Tot pe DN7 Piteşti - Râmnicu-Vâlcea se circulă cu viteză redusă în zonele Morăreşti (judeţul Argeş) şi Aldeşti (judeţul Vâlcea). 

Pe DN7C - Transfăgărăşan se circulă îngreunat în zona Bâlea-Lac (unde parcările sunt pline). 

"Pentru prevenirea accidentelor rutiere, îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa de siguranţă în mers, iar dacă încheie o coloană de autovehicule să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp", se arată în comunicat. 

Poliţia recomandă şoferilor, având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 12 august, ora 18,00, - 13 august, ora 12,00, o avertizare cu cod portocaliu şi o atenţionare cu cod galben referitoare la instabilitate atmosferică, să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu)

Update 4: Poliția monitorizează traficul de pe autostrada A2 inclusiv din elicopter. Iată cum se circula în zona Podului de la Cernavodă.

Update 3: un accident minor a fost surprins de echipa Observatorului, pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Constanța. Accidentul s-a produs chiar în timpul unei transmisii a reporterului special Sabrina Preda.

Update 2: Sunt probleme în trafic inclusiv pe DN1A. Centrul Infotrafic, citat de Agerpres, informează că pe DN1A, pe ruta alternativă dinspre Ploieşti către Braşov, se circulă în coloană între localităţile Coada Malului şi Vălenii de Munte, iar pe DN7C - Transfăgărăşan numărul de maşini este în creştere şi vor apărea probleme de trafic. 

"Pe ruta alternativă dinspre Ploieşti către Braşov, DN1A, se circulă în coloană între localităţile Coada Malului şi Vălenii de Munte (unde trecerile pentru pietoni sunt intens folosite). În judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti - Râmnicu-Vâlcea, autovehiculele încetinesc mai mult decât este necesar la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă, în zona Bascov - Valea Ursului. S-a format coloană de maşini pe sensul de mers către Vâlcea, inclusiv la ieşirea de pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti. Tot pe DN7 Piteşti - Râmnicu-Vâlcea se circulă cu viteză redusă în zonele Morăreşti (judeţul Argeş) şi Aldeşti (judeţul Vâlcea). Pentru că numărul de maşini este în creştere pe DN7C - Transfăgărăşan, vor apărea probleme de trafic şi în zona Bâlea-Lac (unde parcarea este deja plină)

Update 1: Traficul rutier s-a intensificat şi pe DN1 Bucureşti-Braşov, astfel că se circulă în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Nistoreşti, aglomeraţie fiind şi în zona Poiana Ţapului-Buşteni.

Poliţiţiştii atenţionează că, pe DN1, valorile de trafic vor creşte în orele următoare.

Conform Centrului Infotrafic, şi în judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, autovehiculele încetinesc mai mult decât este necesar la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă, în zona Bascov – Valea Ursului. S-a format coloană de autovehicule pe sensul de mers către Vâlcea, inclusiv la ieşirea de pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Traficul rutier este foarte intens pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, dar şi pe DN Centura Bucureşti, către autostrada A2 (între Popeşti şi Pantelimon).

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să folosească şi alte rute către Constanţa, cum ar fi:

-DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;

-DN3 Bucureşti – Lehliu – Călăraşi – traversare cu bacul spre Ostrov – Adamclisi – Constanţa;

-DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Feteşti – A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa (cu menţiunea că este posibil să apară probleme de trafic la staţia de taxare de la Feteşti).

Traficul rutier spre litoral este foarte intens, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii recomandându-le şoferilor rute alternative la A2.

Iată cum se circula în jurul orei 08.00 dimineața, potrivit imaginilor transmise de reporterul special al Observatorului, Sonia Simionov, care se afla chiar pe autostrada a2.

Conform Centrului Infotrafic, traficul rutier este foarte intens pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, dar şi pe DN Centura Bucureşti, către autostrada A2 (între Popeşti şi Pantelimon).

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să folosească şi alte rute către Constanţa, cum ar fi:

-DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;

-DN3 Bucureşti – Lehliu – Călăraşi – traversare cu bacul spre Ostrov – Adamclisi – Constanţa;

-DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Feteşti – A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa (cu menţiunea că este posibil să apară probleme de trafic la staţia de taxare de la Feteşti).

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să mărească distanţa de siguranţă în mers, iar dacă încheie o coloană de autovehicule, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Aproape toate locurile de cazare din staţiunile de pe litoral au fost rezervate pentru minivacanţa de Sfânta Maria, când vor avea loc şi manifestările de Ziua Marinei, vineri doar câteva hoteluri mai având oferte “last minute” care încep de la 293 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele din Neptun-Olimp şi ajung până la 799 de lei pe noapte, cu ”ultra all inclusive”, la un hotel de patru stele din Mamaia.

Turiştii care se vor afla pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria vor putea lua parte la numeroase evenimente - concerte, festivaluri de rock alternativ, festivaluri folk, spectacole de muzică simfonică -, dar şi la manifestările de Ziua Marinei. 

Sursă: News.ro