Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi, într-o localitate din Bistriţa-Năsăud după ce un TIR s-a ciocnit violent cu un autobuz. Se pare că de vină a fost şoferul tirului, care a intrat pe constrasens. Ambii conducători au rămas încarceraţi. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-i scoate dintre fiarele contorsionate.

Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 15A, care face legătura între Bistriţa şi Reghin. În dreptul localităţii Galaţii Bistriţei, şoferul tirului a ignorat semnele de circulaţie, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un autobuz cu pasageri.

Articolul continua dupa recomandari

Localnic: Am venit, am vazut ca e accident mare, am sunat politia.

Inspector principal, Cosma Adrian-IPJ Bistriţa Năsăud: A patruns pe contrasens pentru a evita o insula a vitezei de rudecere a vitezei si a intrat in coleziune frontala cu un autobuz care circula regulamentar din sensul opus.

În urma impactului, şoferul tirului a murit pe loc. Alte opt persoane aflate în autobuz au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci dintre acestea au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa Năsăud.

Camelia Strugari-purtator de cuvant spitalul Bistrita: Au fost aduse 5 persoane dintre care o femeie de 51 de ani si 4 barbati, doi de 49 de ani, unul in varsta de 61 de ani si unul de 54 de ani

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.