Situaţie incredibilă la Timişoara. Directoarea unei creşe se ceartă cu cea a unei grădiniţe, după ce o înregistrare audio cu un copil agresat a ajuns pe Internet. Cele două unităţi de învăţământ funcţionează în aceeaşi clădire, iar persoana care a înregistrat agresiunea nu şi-a dat seama de unde vine strigătul copilului.

Scandalul a pornit după ce o femeie care venea să îşi ia copilul de la grădiniţă a înregistrat un puşti care plângea şi promitea că va fi cuminte, în timp ce un adult striga la el să stea cuminte pe pat. Înregistrarea a ajuns în mediul online, unde mai multe persoane au luat atitudine.

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile au ajuns şi în atenţia conducerii grădiniţei, care însă spune că incidentul nu a avut loc la ei. Conducerea susţine că este imposibil să fie vorba de un copil înscris la ei, deoarece preşcolarii erau plecaţi din grădiniţă, prin programul "Şcoala Altfel".

Mihaela Matei, directoare gradinita: Copiii de sus erau plecati la alte activitati. acolo sunt doar 2 grupe. În gradinita era doar cresa si toata lumea plecata.

În clădirea de unde se auzeau ţipetele disperate ale copilului funcţionează şi o creşă. Nici aici, nimeni nu îşi asumă incidentul. Mai mult conducerea creşei susţine că părinţii celor mici au ascultat înregistrarea şi nimeni nu şi-a recunoscut copilul ca fiind cel abuzat.

Gabriela Crăciun, directoare creşă: În mod clar, exact reiese ca de la etaj. Deci, la parter amandouă geamurile de termopan sunt închise. Conform programului copiii nostri erau in baie, terminasera masa, mergeau la spalat si dupa aia la pregatit pentru somn. Noi vom cere o expertiza bine inteles cine a facut asta trebuie sa plateasca.

Incidentul a ajuns şi în atenţia inspectoratului şcolar.

Aura Danielescu, inspector general ISJ Timiş: În acest moment se fac cercetari. Nu putem afirma nici noi daca sunetele care se aud apartin cresei sau gradinitei. Persoanele care se fac vinovate vor raspunde disciplinar.

Asemenea incidente par să se înmulţească în ultimul timp. Iar cei care trebuie să aibă grijă de educaţia preşcolarilor în multe cazuri sunt chiar cei care îi abuzează.

Imaginile de pe camerele de supraveghere din grădiniţă, dar şi din creşă au ajuns pe masa anchetatorilor care vor încerca să stabilească cine este copilul şi ce s-a întâmplat cu el.