Micile insecte atacă frunzele platanilor şi ale frasinilor, dar pot deveni extrem de supărătoare şi pentru oameni. Se prind uşor de haine, iar ciupiturile lor devin imediat deranjante. La plimbare, aşadar, măcar copiii ar trebui protejaţi. Autorităţile au început deja o campanie de dezinsecţie.

Invazia acestor insecte e o noutate pentru bucureşteni. E doar al doilea an în care se confruntă cu o adevărată invazie. Originare din America de Nord, musculiţele au apărut în trecut în alte câteva oraşe din ţară. 

Articolul continua dupa recomandari

Foarte mulţi confundă tigrul platanului cu tanarul. insa musculita difera prin forma si marime. are in jur de 5-6mm, iar forma este aplatizata. Aripile sunt transparente si pe cap se regasesc dungi negre..de unde is denumirea populara. Medicii spun ca muscatura nu este periculoasa, in schimb este deranjanta. 

Tratamentul înţepturilor e simplu. Deseori, e suficientă apa cu săpun. Benefic e şi unguentul cu hidrocortizon sau uleiul de aloe vera. Important este să nu ne scărpinăm.

Platanul este copacul pe care il intalnim tot mai des pe strazile din Capitala si asta pentru ca in ultima vreme au fost plantati astfel de arbori.

Specialiştii ne sfătuiesc să folosim spray-uri pentru insecte şi să scuturăm hainele bine, înainte de a intra în casă. Pentru a scăpa de aceste insecte, dar şi alţi dăunători - reprezentanţii Primăriei Capitalei au început o nouă campanie de tratamente fitosanitare - în parcuri şi pe stradă.