Theodor Paleologu, candidatul susținut de Partidul Mișcarea Populară, consideră rezultatul ca fiind "bun, în contextul acestei campanii atipice, în care nu am avut dezbateri". Paleologu a obținut 6,1% dintre voturi, potrivit primul sondaj exit-poll realizat de Curs-Avangarde.

Deși se află pe poziția a cincea, conform primului sondaj exit-poll, Theodor Paleologu aprecizată că de la acest rezultat se poate "clădi pentru viitor", voturile fiind "un vector inconturnabil în reclădirea dreptei în România".

Articolul continua dupa recomandari

"Vreau să le mulțumesc din inimă sutelor de mii de români care au votat pentru idealurile, pentru valorile, pentru convingerile, pentru principiile pe care le-am susținut și le-am reprezentat în această campanie electorală. Rezultatul pe care l-am obținut este unul bun în contextul acestei campanii atipice, în care nu am avut dezbateri, în care am avut o criză guvernamentală, în care s-a încurajat votul împotrivă. Este un rezultat de la care se poate clădi pentru viitor; este evident că forța care s-a exprimat prin aceste voturi va constitui un vector inconturnabil în reclădirea dreptei în România", a declarat Theodor Paleologu.

"Voturile pentru turul 2 le aparțin cetățenilor, eu nu sînt stăpîn peste voturile pe care mi le-au oferit ei în acest tur, așadar pot să vorbesc doar despre opțiunea mea. Deși poziția mea anti-PSD este una categorică, aștept din partea candidaților din turul 2 să dea un semn de minim respect față de cetățeni și democrație, și să participe la dezbateri. Închei prin a mulțumi echipei Partidului Mișcarea Populară, care a pus umărul la o campanie corectă, care nu a precupețit niciun efort în ultimele patru săptămîni și care continuă să muncească în această seară", a mai transmis Paleologu.