Individul arestat după atacul cu cuțit, care a făcut un mort și mai mulți răniți miercuri seara la Londra, suferea de probleme psihice, a indicat un responsabil al poliției.

Atacatorul a fost imobilizat doar după ce a fost electrocutat de poliţiştii britanici şi transportat la spital.

Articolul continua dupa recomandari

”Primele informaţii sugerează că o posibilă problemă mentală este un factor important în acest caz, iar aceasta este una dintre pistele urmărite de anchetă. Însă trebuie să ne păstrăm mintea deschisă cu privire la un posibil motiv terorist din spatele acestui atac, asta fiind o altă pistă de urmărit în timpul investigaţiei. În acest moment, poliţiştii metropolitani anchetează incidentul cu susţinerea unei unităţi antiteroriste de la Scotland Yard”, a precizat poliţistul Mark Rowley.

Poliţiştii au izolat zona unde a avut loc atacul, iar accesul publicului nu este permis mai departe de Bedford Palace, în apropiere de Russell Square.

Două echipe de criminalişti au fost desfăşurate la locul atacului şi au examinat zona în timpul nopţii.

”Am trecut de colţul străzii, iar în faţa noastră erau poliţişti înarmaţi peste tot... o prezenţă masivă a poliţiştilor... iar un cadavru era întins în mijlocul străzii şi acoperit cu o pătură. Cred că un grup de atacatori au înjunghiat-o pe acea femeie. Am mers în barul de vizavi, iar un poliţist a venit să ne intervieveze... noi nu am văzut nimic, dar nişte oameni din bar au fost martori la atac”, a declarat un britanic, care era la un cinema din Russell Square în momentul atacului.

Un număr suplimentar de poliţişti au fost desfăşuraţi în zona atacului, pentru a asigura securitatea în timpului dimineţii.

”Poliţiştii au fost chemaţi la ora locală 22.23 (00.33 ora României), după ce un bărbat a fost văzut rănind mai multe persoane cu un cuţit în zona Russell Square. În zonă au ajuns mai multe ambulanţe, care au descoperit şase persoane rănite. O femeie a fost tratată de paramedici pe trotuar, însă aceasta a fost pronunţată moartă la scurt timp. Aşteptăm noi informaţii despre starea de sănătate a celor cinci persoane rănite”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane.

De asemenea, suspectul a fost arestat la ora locală 22.39 (00.39 ora României).

”Terorismul este o posibilitate care va fi explorată în acest moment al anchetei”, au declarat reprezentanţii poliţiei londoneze.

Sursa: News.ro