Românii au devenit din nou ţinta unei escrocherii online, de această dată 'premiul' fiind un voucher de 75 de lei la McDonald's.

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra noii campanii de scam şi au recomandat celor care primesc acest mesaj să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj şi nici să dea mai departe mesajul.

Articolul continua dupa recomandari

"O nouă campanie de tip #scam, aceeași metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceștia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald's Romania și oferă 'vouchere' de 75 de RON clienților. Pentru a primi 'premiul' trebuie să distribui mesajul 'promoțional' prin aplicația WhatsApp către 30 de prieteni. REȚINEȚI faptul că astfel de concursuri/promoții trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity", se arată în avertizarea specialiştilor CERT-RO.

Astfel de campanii de scam, fie ele pentru recoltarea de date personale, fie de retragere a unor sume de bani de pe cardurile românilor, au fost tot mai des întâlnite în ultima perioada şi au vizat companii de renume precum Adidas, Lidl sau Nike.