Momente tensionate în Aeroportul din Timişoara! Un avion plin cu 182 de pasageri a aterizat de urgenţă vineri seară acolo, pentru a evita viscolul puternic din Grecia. Aeronava decolase din Londra şi trebuia să ajungă la Salonic, însă zborul a fost întrerupt în vestul României. Acolo unde pasagerii şi-au petrecut şi noaptea, în aeroport. Revoltaţi, au acuzat compania aeriană lowcost că i-a abandonat fără mâncare sau cazare. Şi fără să primească măcar o explicaţie.

Epuizaţi, după mai bine de 24 de ore fără odihnă, pasagerii cursei Londra - Salonic cer în zadar explicaţii.

Articolul continua dupa recomandari

Drumul lor spre Grecia s-a oprit vineri seară la Timişoara, după o aterizare de urgenţă.

ADRIAN PÎRVĂNESCU, director de securitate al Aeroportului Timişoara: Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe Salonic a fost rerutată pe aeroportul din Timişoara.

Oamenii spun că au fost ignoraţi ore în şir de reprezentanţii companiei aeriene. Abia în această dimineaţă, li s-a oferit varianta de a pleca spre Grecia cu autocarele. Peste 100 pasageri au acceptat, însă ceilalţi au rămas în aeroport.

Într-un final, o companie aeriană elenă a decis să trimită o cursă specială la Timişoara pentru a prelua călătorii rămaşi aici. Însă vremea rea e în continuare un pericol în Grecia.

Ninsorile abundente din ultimele zile au paralizat tot traficul, nu doar pe cel aerian. Zeci de drumuri şi autostrăzi au fost închise. Situaţia este atât de gravă, încât ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie.

Iarna grea care afectează deja mare parte din continent va lovi şi România în următoarele ore. Meteorologii vorbesc despre o masă de aer rece care coboară din nordul Europei. Din această noapte, va ninge în aprope toată ţara şi va fi mai frig decât ar fi normal în această perioadă. Duminică noapte, temperaturile vor ajunge sub minus 10 grade.