După două zile de căutări, trupul neînsuflețit al fetei dispărute în apele râului Vedea a fost găsit. Confom ISU Teleorman, cadavrul fetei de 13 ani, din localitatea Șoimu, a fost descoperit la peste un kilometru față de producerea tragicului eveniment.

O zi obişnuită de vară s-a terminat tragic pentru o fată de 13 ani, plecată la scăldat cu o prietenă. Joi, 12 iulie, fetele au intrat în râul Vedea să se răcorească dar, din cauza curenţilor puternici, una dintre fete n-a mai putut să iasă la suprafaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Cealaltă fată, tot de 13 ani, a avut noroc cu un pescar care, alertat de strigătele disperate ale fetelor, a sărit în apă şi a reuşit să o salveze. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Nenorocirea a avut loc în localitatea Şoimu, comuna Smârdioasa. Pompierii militari au fost alertaţi despre producerea acestui eveniment, la numărul unic de urgenţă 112, la ora 14:21.

În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat rapid zece salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Zimnicea, cu o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o barcă de salvare şi o ambulanţă SMURD, dar şi un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Teleorman.

Operaţiunile de căutare-salvare au fost demarate imediat, însă, din păcate, până la ora 22:00, când au încetat căutările, minora n-a fost găsită.

Ieri dimineaţă, de la ora 8:00, au fost realuate căutările pe râul Vedea, care au avut acelaşi rezultat. În această dimineață căutările au fost reluate, la acțiune participând numeroşi scafandri, două bărci, un echipaj SMURD, un ofițer și 13 pompieri militari.

 Confom ISU Teleorman, cadavrul fetei de 13 ani, din localitatea Șoimu, a fost descoperit la peste un kilometru față de producerea tragicului eveniment.