Costel Bighiu, tatăl din Săcele (Constanţa) care a înscenat sinuciderea fiicei sale de 15 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa pentru crimă oribilă pe care a comis-o pe 18 ianuarie 2019.

Ieri, judecătorii au respins apelul bărbatului şi au menţinut pedeapsa primită de Costel Bighiu.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, bărbatul va executa 16 ani de închisoare pentru omor.

În faţa instanţei, Bighiu a explicat că a minţit atunci când a înscenat sinuciderea fiicei sale de 15 ani de ruşine şi de teama să nu fie considerat 'un om rău'.

'Nu am avut puterea de a recunoaşte fapta pe care am comis-o şi de aceea am şi declarat iniţial, în mod mincinos, în faţa organului de urmărire penală şi în faţa instanţei de judecată, că moartea fiicei mele s-ar fi datorat unei intoxicaţii cu otravă prin autoinjectare, precum şi faptul că şi eu mi-aş fi injectat o asemenea otravă', a declarat bărbatul în faţa judecătorilor.

Elena, fata ucisă de tată la Săcele, Constanţa, împreună cu mama eiVezi 2 imagini în Galerie

Elena a fost ucisă de tatăl ei pentru că l-a făcut 'leneş'

Bărbatul a mai explicat că se certa des cu soţia şi fiica sa pentru că nu avea un loc de muncă, dar şi pentru că o bănuia pe femeie că îl înşală.

Mai mult, bărbatul a povestit cum fiica îl acuza că e leneş pentru că nu avea un loc de muncă şi îi spunea mamei să îl părăsească şi să se mărite cu amantul.

Pe 18 ianuarie 2019, după ce soţia a plecat la muncă, iar ceilalţi doi copii au plecat la şcoală, tatăl a rămas în casă doar cu fiica sa de 15 ani.

Costel Bighiu a declarat că între el şi fiica lui a izbucnit o ceartă, iar fata ar fi sărit să îl bată, moment în care a strâns-o de gât până ce fata de 15 ani şi-a pierdut viaţa.

Când a realizat ce a făcut, bărbatul a înscenat sinuciderea fiicei sale şi a explicat poliţiştilor că fata şi-a injectat otravă. Totuşi, ancheta a arătat că bărbatul şi-a sugrumat fiica.