De la 1 noiembrie, 300 de angajaţi vor fi concediaţi de la TAROM. Decizia a fost luată pentru a reduce pierderile uriaşe ale companiei. Însă cei care pleacă primesc salarii compensatorii, în unele cazuri, şi câte 12.

Potrivit unui document intern din TAROM, numarul angajatilor urmeaza sa scada de la 2073 la 1752. Asta inseamna ca aproximativ 300 de posturi urmeaza sa fie desfiintate.

Articolul continua dupa recomandari

Toti cei care vor pleca acasa vor primi salarii compensatorii. Si cate 12, in unele cazuri, in functie de experienta in munca. Asta inseamna o multime de bani pentru anumiti directori.

De pilda, functia de director general adjunct urmeaza sa fie desfiintata. In acest moment, persoana care ocupa acest post castiga in jur de 30 de mii de lei lunar.

Dupa restructurare, va incasa aproape 360 de mii de lei. Adica, vreo 76 de mii de euro.

Si postul de director resurse umane ar urma sa fie restructurat. In acest moment, managerul acestui departament castiga cam 25 de mii de lei lunar. Daca va primi 12 salarii compendatorii, asta inseamna ca se va alege cu 300 de mii de lei. Adica, peste 63 de mii de euro.

Un specialist din acelasi departament castiga in jur de 3 mii de lei lunar. Dupa restructurare, va primi 36 de mii de lei. Adica, 8 mii de euro.

In urma acestor restructurari, cheltuilile cu salariile compensatorii se vor ridica la peste 1 milion de euro. De 10 ani, TAROM zboară pe pierdere.