Incident şocant în plină zi pe o stradă din Târgovişte. O profesoară de liceu a încercat să sugrume un bebeluş de doar şase luni. Fără vreo şansă să răzbească în faţa atacatoarei, mama copilului a strigat disperată după ajutor. Un bărbat, cunoscător de arte marţiale, a intervenit. Omul a fost şocat atât de gest, cât şi de forţa inexplicabilă a profesoarei. După atac, a doua zi, femeia, cel mai probabil s-a întors la catedră ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acum are dosar penal, dar este cercetată în libertate.

Mama copilului: O femeie, aparent normală, a trecut pe lângă noi şi mi-a spus: "Dă-mi mie copilul acesta". Şi eu i-am spus, glumiţi, nu-i aşa? Moment în care ea s-a schimbat la faţă efectiv, a holbat ochii, a înfipt mâna în cărucior şi a spus "Nu, nu glumesc! Dă-mi-l mie. "

Articolul continua dupa recomandari

A fost doar începutul calvarului pentru tânăra mamă care a văzut cum femeia necunoscută se năpusteşte asupra bebeluşului ei.

Mama copilului: "Dacă nu mi-l dai, ţi-l omor!" Şi în momentul acela, efectiv, s-a repezit cu mâinile la gâtul lui ca să-l strângă de gât.

Salvarea a venit de la un campion mondial de karate. Bărbatul a reușit să o imobilizeze doar printr-o tehnică specială.

Vasile Lupaşc, bărbatul venit în ajutor: Şi pentru mine a fost uşor şocant, să vezi pe cineva care vrea să sugrume un bebeluş. M-a frapat, o forţă extraordinară. A trebuit să folosesc o tehnică marţială ca să-i iau mâna de acolo. Avea forţă mai mare ca mine.

Mama copilului: După ce a reuşit să o desprindă de căruciorul bebeluşului, ea tot nu voia să plece de acolo.

Imediat după atac, tânăra mamă a aflat că femeia, care predă la liceul economic din oraş, nu era la primul atac. Imediat, tânăra a depus pângere la poliţie, dar şi la şcoala unde predă atacatoarea.

Suzana Ilie, directoarea Colegiului Economic: Doamna profesor este suplinitor în unitatea noastră, repartizată în urma unui concurs de titularizare susținut la Inspectoratul Şcolar. Nu ne-a creat probleme deosebite.

Sorin Ion, inspector, Inspectoratul Şcoalr Judeţean Dâmboviţa: Problema este destul de complicată pentru noi în sensul că n-am avut nicio plângere cu privire la comportamentul doamnei profesor la şcoală. Mai multe decât atât, cel puţin oficial, dânsa e aptă pentru a preda.

La fiecare început de an şcolar, testările psihologice au arătat că femeia e aptă să fie în faţa copiilor. Între timp, pe reţelele de socializare, mamele se avertizează una pe alta de pericol.

Momentan, a fost deschis doar un dosar penal în acest caz. Profesoara e cercetată în libertate pentru lovire și alte violențe și amenințare. Femeia le-ar fi spus poliţiştilor că era supărată că nu a putut să aibă copii şi de aceea a atacat.