Câmpuri pline de lavandă, la fel ca la francezi sunt la 20 de km de Târgu Mureş. Mândrii de acest peisaj, proprietarii câmpului de lavandă au vrut să afle cât mai mulţi ce frumuseţe creşte pe terenul lor.

Cei care ajung aici nu ştiu ce să încerce mai întâi. Să filmeze, să facă un selfie pentru reţelele de socializare, să se plimbe sau pur şi simplu să se bucure de mirosul ameţitor? Greu de ales... Aşa că le-au făcut pe toate. Pe rând.

Articolul continua dupa recomandari

Tot pe Facebook au şi aflat de festival. E prima ediţie, iar proprietarii câmpului au dat de veste că lavandă ca a lor doar în Franţa şi pe Instagram mai găseşti. Şi n-au greşit deloc. Se aşteptau să aibă 50-60 de vizitatori. La doar o oră de la deschidere, erau de 3 ori mai mulţi. Şi tot continuau să vină...

OVIDIU, proprietar camp de lavandă:
E lavanda in anul 2, ne-am dorit un 1 iunie diferit, lumea sa vina la tara, sa faca poze, sa se plimbe in lavanda, sa-si aduca aminte cum era la tara in copilarie.

Au venit din oraş, mai exact de la 20 de kilometri distanţă. Dar ar fi mers chiar mai mult pentru un asemenea spectacol de culoare. Pe asta mizează şi proprietarii lavandei dintre dealurile Ardealului. Într-un an vor avea şi produse. Cum ar fi uleiul de lavandă, cel pe care acum îl cumpărăm... tot de la branduri franţuzeşti.

OVIDIU, proprietar camp de lavandă:
Trei ani de investitie, munca, dar apoi chiar 15-20 de ani lavanda produce.

Dar avantajele sunt multe. Turismul în Mădăraş ar putea înflori şi el mulţumită....florilor. Exact cum s-a întâmplat în Provence.