Tragedie în judeţul Cluj, la cea mai dură cursă de ATV-uri din Europa. O tânără de 24 de ani din Marea Britanie a murit în Munţii Apuseni, pe un traseu extrem de periculos, strivită de propriul ATV. Zona nu era semnalizată, iar ambulanţa ar fi fost prea departe, acuză foşti concurenţi români ai competiţiei. În aceeaşi zi, alţi doi sportivi au ajuns răniţi la spital, iar acum e anchetă. Atenţie, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional. 

Imagini dramatice surprinse la scurt timp după cumplitul accident. Pe panta abruptă din mijlocul pădurii, salvatorii abia îşi ţin echilibrul. Cu eforturi uriaşe, îi acordă primul ajutor tinerei de 24 de ani. Soţul ei încearcă disperat să-i aline durerea. Este rănită grav, dar încă mai cooperează cu medicii.

Articolul continua dupa recomandari

Accidentul s-a produs chiar în timpul concursului. Katie Hodgson venise în România împreună cu soţul ei, ambii pasionaţi de sporturi extreme. Concurau la Hunt The Wolf 2019, cea mai dură cursă de ATV-uri din Europa. Sportivi din 16 ţări erau înscrişi în competiţia care avea loc în Munţii Apuseni, la 80 de kilometri de Cluj Napoca. Pe panta înclinată, tânăra ar fi frânat brusc. A fost aruncată de pe ATV-ul care, mai apoi, a căzut peste ea.

A căzut în gol 40 de metri

Zona în care s-a produs tragedia este una extrem de accidentată, această pantă având o înclinaţie de aproape 70 de grade. După ce a fost strivită de ATV, tânăra a căzut în gol aproape 40 de metri, până în locul unde a fost găsită de ceilalţi concurenţi şi de echipajele de intervenţie.

Concurenţii ar fi fost asistaţi de o singură ambulanţă privată, plătită de organizatori. Echipajul de medici se afla la aproximativ 10 kilometri distanţă.

S-a chemat şi un elicopter de la SMURD, care a ajuns relativ repede. La câteva minute de la ajungerea elicopterului SMURD, tânăra a făcut stop cardiorespirator - Andrei Bonţidean, directorul serviciului privat de ambulanţă

Când a ajuns la spital, medicii n-au mai reuşit să o readucă la viaţă.

Pacienta prezenta politraumatism din accident de ATV, traumatism toraco-abdominal, şoc hemoragic, stop cardiorespitator, neresponsiv la manevrele de resuscitare. La ora 18 a fost declarat decesul - Mariana Moldovan Negoiţă, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Alți doi participanți au fost răniți

În aceeşi zi, la spitalul din Huedin, au ajuns alţi doi participanţi răniţi, din Belgia şi Cehia. Iar unul dintre ATV-uri a luat foc pe traseu.

Zona nu era semnalizată şi nimeni nu supraveghea concurenţii, acuză foştii participanţi. Celebra competiţie este organizată de un italian stabilit de 11 ani în România. Bărbatul nu îşi asumă nicio vină şi spune că sportivii s-au înscris în cursa periculoasă pe proprie răspundere.

Vreau să spun că accidente se întâmplă oriunde. În fiecare zi, mulţi oameni fac accidente în România, în trafic, aşa că. se pot întâmpla accidente şi cu ATV-ul - Oliver Renzler, orgnizator

Ca o ironie a sorţii, zona în care tânăra britanică s-a accidentat mortal se numeşte "killer hill", adică dealul ucigaş.