O poveste de iubire de milioane de dolari între un afacerist american şi o româncă din Oneşti s-a terminat prost, pe masa procurorilor. Tânăra este suspectă de spălare de bani, după ce a primit de la afacerist sume ameţitoare. L-a sedus într-un salon de masaj erotic pe bărbatul mai bătrân cu 40 de ani, tatăl a opt copii. Iar de atunci, a strâns în conturi sute de mii de dolari.

Roxana i-a câştigat inima milionarului american într-un salon de masaj din Italia.

Articolul continua dupa recomandari

Românca este acuzată că l-a ajutat pe iubitul american să facă spălare de bani 

Acolo, bărbatul s-a îndrăgostit de tânăra din Oneşti, iar în scurt timp banii au început să curgă în conturile ei. În total aproape 600 de mii de dolari.

Elena Pascu, avocata iubitei americanului: Intenţionau să deschidă o afacere în România. Cetăţeanul american avea intenţia de a se muta în România, împreună cu clienta mea

Cei doi voiau să-şi cumpere inclusiv un apartament în Braşov. Primul semn de întrebare a venit anul trecut, în septembrie, când Roxana a fost chemată de bancă să îşi lichideze contul în care ţinea banii. Nu a realizat ce va urma.

După ce a ieşit din bancă, în timp ce se îndrepta spre maşină, femeia a fost reţinută de prcurori care i-au confiscat suma de bani până la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanţii băncii susţin că "Raiffeisen Bank cooperează cu instituţiile statului care sunt abilitate să solicite şi să primească informaţii de natură confidenţială, în conformitate cu legea. Mai mult, banca sesizează autorităţile statului cu privire la fapte care sunt incidente sferei de aplicare a legii penale".

Sumele de zeci şi sute de mii de euro dedicate româncei sunt acum sub sechestru. Chiar dacă milionarul american ar fi încercat să explice provenienţa banilor. 

Reprezentanţii băncii spun că au fost sesizaţi de poliţie că în contul deschis la sucursala din Braşov au loc tranzacţii cu iz penal. 

De aproape 9 luni dosarul a rămas în biroul procurorilor braşoveni. 

Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov: Opinia unui suspect în dosar că ancheta bate pasul pe loc nu poate fi luata ca etalon. Banii nu i-am identificat noi ci cei de la Oficiul de Spălare a Banilor. Care au venit cu acea sesizare de suspiciuni de spălare de bani. Spălarea banilor merge mână în mână cu evaziunea fiscală sau chiar cu finanţarea terorismului

Ancheta procurorilor nu a putut însă distruge relaţia celor doi. Roxana s-a întors să muncească în Italia, în timp ce omul de afaceri american aşteaptă un verdict al anchetatorilor români. 
Bărbatul de 63 de ani are afaceri prospere în Florida, o soţie şi 8 copii. Dar asta nu l-a împiedicat să se lase cucerit de farmecele tinerei din Oneşti. 

De cum s-au cunoscut, cei doi au plecat împreună în excursii excentrice în Grecia, Spania sau Italia. Omul de afaceri a mai avut probleme cu legea.

Bărbatul a mai fost reţinut în trecut şi a plătit zeci de mii de dolari pentru cauţiune. Toate dosarele în care a fost suspect au fost însă clasate. Nu şi cel din România.