Dragoste extrem de păguboasă pentru un iranian stabilit la noi în ţară. Omul a rămas fără 85 de mii de euro după ce iubita lui, o româncă de 19 ani, i-a dat somnifere, apoi a golit seiful din casă şi s-a făcut nevăzută. Tânăra, care ar fi avut şi un complice, a fost prinsă. Doar o mică parte din pagubă a fost însă recuperată.

Ora 3 şi jumătate dimineaţa. După ce i-a dat somnifere iubitului ca să nu fie prinsă în flagrant, tânăra de 19 ani i-a luat toţi banii şi a dispărut. Este surprinsă de camere în parcarea blocului din Petroşani cum pleacă liniştită cu captura. Nu se grăbeşte şi nici nu pare panicată. Singura problemă o are cu sacoşa din mână. Atârnă greu cei peste 85 de mii de euro furaţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Iranianul spune că "la ora 8 şi 20 de minute, când m-am trezit, uşa era deschisă, n-am găsit-o pe ea. Uşa seifului era deschisă. Nu mai erau banii. Valuta era toată jos. Sus, au fost 50 de mii de lei. Jos, 74150 de euro".

Imediat, bărbatul, proprietarul unor case de schimb valutar, a depus plângere la poliţie. A încercat însă şi pe cale amiabilă să-şi recupereze banii. Iubita nu a negat nicio clipă furtul.

Tânăra de 19 ani, originară din Iaşi, a reuşit însă din nou să-l păcălească. 

Adrian Sebeşten, avocatul păgubitului: I s-a restituit doar suma de 22.400 de lei. Din ce am constatat la întoarcere, la sediul Poliţiei. De restul sumei nu a putut să ne spună, nu ne-a precizat absolut nimic

Alin Stetcovici, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani: Se efectuează cercetări penale sub aspectul a două infracţiuni, respectiv furt calificat şi tăinuire

Tânăra, care a fost iubita iranianului timp de câţiva ani, este acum în arest la domiciliu. Fata ar fi pus totul la cale împreună cu un băiat de 21 de ani. 

În ultima perioadă, mai mulţi cetăţeni străini au fost păcăliţi de tinerele românce. Cea mai frecventă metodă este cea a darurilor scumpe obţinute cu promisiuni deşarte.