Un tânăr în vârstă de 22 de ani, voluntar SMURD în Botoşani, a salvat de la moarte un bărbat abandonat pe marginea unui drum, care avea temperatura corpului de numai 22 de grade.

Totul s-a întâmplat miercuri seara, atunci când Andrei Olariu a fost sunat de fratele său şi anunţat că în apropierea casei se afla un băbrat căzut pe marginea drumului.

Articolul continua dupa recomandari

"Am fost sunat de fratele meu ca la un km distanta de casa mea, un bărbat este căzut pe marginea drumului. Mi-am luat rucsacul de prim-ajutor si m-am grabit sa ajung la el. Cand am ajuns, bărbatul era inconștient, în șoc hipotermic. L-am pus în poziție de siguranță, am aplicat metoda PAS, l-am invelit cu o folie de aluminiu si am sunat la 112", a declarat Andrei, tânărul voluntar SMURD Botoşani.

Bărbatul căzut pe marginea drumului zăcea de mai bine de 24 de ore, în frig, fiind abandonat de toţi cei care au trecut pe lângă el.

La faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a preluat bărbatul aflat în şoc hipotermic şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean.

Tânăr voluntar SMURD, salvează viaţa unui bărbat abandoant pe marginea drumuluiVezi 2 imagini în Galerie

Temperatura exterioară a corpului indica doar 22,4 grade la internare, acesta fiind imediat supus unui protocol special pentru a i se ridica temperatura corpului cu câte un grad pe oră şi astfel pentru a evita ca organele interne să intre în şoc.

Andrei Olariu, tânărul care a salvat viaţa bărbatului abandonat pe marginea drumului, este voluntar SMURD Botoşani din aprilie 2018.

Motivul pentru care a decis că trebuie să salveze oameni este chiar tatăl său, a cărui viaţă a fost salvată de intervenţia la timp a unui echipaj SMURD, notează botosaneanul.ro.