Ionuţ Simion, un tânăr din Prahova acuzat că a încercat să ucidă un poliţist în anul 2017, a fost condamnat la închisoare, fiind găsit vinovat de tentativă de omor, ultraj şi conducere fără permis.

Pentru cele trei acuzaţii, tânărul din comuna Lipăneşti a fost condamnat la 13 ani şi două luni de închisoare, iar în plus trebuie să plătească 20.000 de lei poliţistului pe care a încercat să îl omoare.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, decizia dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Fapta pentru care tânărul îşi va petrece mulţi ani după gratii s-a petrecut pe 3 iunie 2017, în jurul orei 19.00, pe DJ 217, în satul Zamfira din comuna Lipăneşti.

Ionuţ Simion se afla la volanul unui autoturism, chiar dacă nu avea permis de conducere, când a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Şofer condamnat după ce a încercat să omoare un poliţist

Pentru că era recidivist şi ştia că va ajunge în închisoare, tânărul a încercat să fugă, însă a lovit în plin un poliţist pe care l-a luat pe capota maşinii.

După câteva zeci de metri, poliţistul a căzut de pe maşina în mers şi a fost rănit. Poliţistul a ajuns la spital, acolo unde a rămas internat două zile.

Ionuţ Simion a fost prins după aproximativ două săptămâni, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj şi conducere fără permis.