Un accident rutier s-a încheiat cu o operaţiune de căutare dramatică.  Zece ore, unul dintre șoferii unui TIR a fost dat dispărut în râul Olt. Iniţial, scafandrii au crezut că s-a aruncat în apă pentru a scăpa cu viaţă după ce cabina camionului a luat foc. După ce au vorbit cu celălalt şofer, poliţiştii şi-au dat seama că tânărul de 27 de a fost proiectat în rău în urma unui impact violent. Prima lui cursă a fost şi ultima. Operaţiunile de căutare au blocat timp de şapte ore Drumul Naţional 1, cel mai aglomerat din România.

Sunt scene de groază, filmate pe drumul naţional 1, în apropiere de localitatea Avrig. Puţin după ora 6 dimineaţa, salvatorii aflau că un TIR încărcat cu produse lactate arde pe un pod care traversează râul Olt. Camionul de câteva zeci de tone a fost scăpat de sub control după explozia unei anvelope. Focul a izbucnit după ce cabina a lovit un parapet. 

Articolul continua dupa recomandari

Impactul a fost atât de puternic încât autotrenul a rupt balustrada de protecţie, iar cabina TIR-ului a rămas suspendată în aer.

Doi şoferi erau în cabină. Bărbatul de la volan a reuşit să iasă singur din TIR. Ajutorul lui, un şofer de 27 de ani, dar care era pe locul pasagerului, a fost proiectat prin geamul lateral şi a căzut în râul Olt, de la o înălţime de 10 metri. Poliţiştii spun că nu purta centura de siguranţă. Cu doar câteva minute înainte, îi cedase volanul colegului său, pentru că timpul de condus îi expirase.

AURORA TUDOR, soţia şoferului: Nu s-a pus problema de oboseală, aveau programul în parametri, nu erau obosiţi.

ALINA VOINEA, reprezentant ISU Sibiu: S-a intervenit atât pentru lichidarea incendiului, datorită poziţiei cabinei, incendiul a fost lichidat mai greu şi pentru căutarea persoanei presupus căzută în râul Olt.

Scafandri din patru judeţe s-au alăturat căutărilor. Tânărul şofer a fost găsit în adâncuri, aproape 10 ore mai târziu. Se angajase recent la firma de transport. Prima lui cursă a fost şi ultima.

TIR-ul venea din Austria şi trebuia să ajungă la Ploieşti. Şoferul care s-a salvat a ajuns la spital, cu arsuri pe ambele mâini, dar nu a rămas internat. 

Traficul pe Drumul Naţional 1 a fost blocat mai bine de şapte ore. Maşinile au fost redirecţionate pe rute ocolitoare, dar şoferii de camioane au fost nevoiţi să aştepte în coadă.