Un tânăr 38 de ani din Sebeș a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 1 an și 4 luni de puşcărie, după ce a şantajat-o pe femeia care îl iubea.

Tânărul a amenințat o femeie cu publicarea unei filmări compromițătoare, în scopul obținerii unor sume de bani.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit poliţiştilor, G. Alin a fost surprins în flagrant, în timp ce a primit de la femeia șantajată suma de 2.150 de lei.

Deşi îşi manifestase intenţia de a-l ajuta cu ce putea, se pare că ajutorul femeii n-a fost suficient pentru tânăr, care s-a hotărât să-şi şantajeze iubita pentru sume mai mari de bani.

Potrivit motivării Instanţei de la Judecătoria Alba Iulia, cei doi s-au cunoscut la începutul lunii ianuarie 2017, prin intermediul site-ului de socializare Facebook.

”Cu ocazia uneia din întâlnirile dintre cei doi, în cursul lunii ianuarie, inculpatul a realizat 2 filmări video cu telefonul său mobil. Înregistrările au rămas stocate în telefonul mobil al inculpatului, fiind identificate cu ocazia percheziției informatice realizate de polițiști”, se afirmă în motivare.

Anchetatorii au constatat că inculpatul avea probleme financiare, cu datorii la bancă și la diverse persoane fizice, pensie de întreținere în favoarea fiicei sale minore, motiv pentru care a trebuit să-și amaneteze autoturismul.

Pe parcursul relației avute cu persoana vătămată, aceasta din urmă a fost de acord să îl ajute pe inculpat cu diferite sume de bani. De exemplu, femeia l-a ajutat pe acesta să-și scoată autoturismul de la amanet și i-a mai dat suma de 500 de lei pentru achitarea unei rate la un credit.

Decizia de condamnare nu este definitivă.