Un tânăr de 35 de ani din Cluj a fost reținut de polițiști sub acuzația că a furat reptile din vivariul Universității Babeș-Bolyai.

Conform IPJ Cluj, polițiștii au organizat un flagrant pentru a-l prinde pe tânărul din comuna Florești, care era bănuit de furt de reptile.

Articolul continua dupa recomandari

Polițiștii s-au dat drept clienți și, sub pretextul cumpărării a doi șerpi, s-au dus acasă la bărbat. Surse din anchetă spun că, la locuința bărbatului, agenții au identificat un șarpe Boa Curcubeu, care a dispărut din vivariul Universității Babeș-Bolyai și, de asemenea, un încălzitor de reptile, care ar fi aparținut tot acestei expoziții permanente.

”Conform investigaţiilor efectuate, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, cel în cauză ar fi profitat de lucrările de modernizare care se efectuau în clădirea respectivă şi ar fi pătruns fără drept în vivariu de unde ar fi sustras un şarpe de porumb – Corn snake, o şopârlă Gecko Crested, un şarpe Boa Curcubeu şi un încălzitor pentru reptile, cauzând un prejudiciu total de circa 1.700 de lei. În urma acţiunii flagrante, s-a reuşit recuperarea şarpelui Boa şi a încălzitorului pentru reptile, în valoare de 1100 de lei. În sarcina bărbatului au fost reţinute 4 acte materiale de sustragere”, spun polițiștii.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Este acuzat de furt calificat în formă continuată.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile furnizate de corespondentul Observator în Cluj, Alex Prunean.