Un pachet care părea o bombă cu fitil a fost găsit, ieri noapte, în maşina unui tânăr din Bucureşti. Mai mult, bărbatul îşi modificase autoturismul în aşa fel încât să nu poată fi identificat. În timp ce pachetul a fost verificat de pirotehnişti, tânărul, care  a fost dus la audieri, a oferit o explicaţie halucinantă pentru acţiunile sale.

Este trecut de trei noaptea, în Bucureşti. În centrul oraşului, un echipaj de patrulare surprinde o scenă suspectă.

Articolul continua dupa recomandari

Un bărbat de 30 de ani schimbă plăcuţele de înmatriculare de la maşină. Luat la întrebări, tânărul devine agitat, aşa că agenţii trec la percheziţii. 

Plăcuţele reale sunt găsite în portbagaj. Cele pe care le monta fuseseră furate de la altă maşină. Pe scaunul din dreapta şoferului, altă surpriză: un pachet din care ieşea un fitil.  

Bărbatul a fost dus la secţia de poliţie. Cât timp a fost audiat, numele său este verificat în baza de date. Nu se descoperă nicio legătură cu organizaţii teroriste.

Pachetul a fost verificat de experţi. Înăuntru s-au găsit 200 de grame de praf de petardă. 

Valentin Oprea, expert pirotehnist: Praful de la petardă în cantităţi foarte mari devine foarte periculos

Dispozitive artizanale asemănătoare au fost folosite, în trecut, de spărgătorii de bancomate.  

Însă tânărul le-a oferit poliţiştilor o explicaţie bizară pentru pachet.

Susține că, pe fondul unei depresii, a dorit să facă un experiment, așa cum a văzut într-un documentar, folosind praf utilizat la confecționarea petardelor.

Valentin Oprea, expert pirotehnist: O să provoace o deflagraţie medie. Adică sar geamurile la maşină. Dacă este într-o maşină

Audierile continuă în cazul tânărului. Poliţiştii vor să afle dacă scuza invocată este reală, dar şi de unde a făcut rost de substanţele din pachet.