Un tânăr în vârstă de 32 de ani a fost aproape să-şi găsească sfârşitul, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Incidentul s-a petrecut duminicã, 17 noiembrie, în localitatea Lăleşti, Vaslui.

Petru B., de 32 de ani, din Lăleşti, a aruncat peste lemnele din sobă benzină, încercând să aprindă mai repede focul. Ghinionul lui a fost că imediat lemnele s-au aprins şi s-a produs o explozie puternicã, care a dus la incendierea bãrbatului.

Articolul continua dupa recomandari

Hainele i-au luat foc, moment în care soţia lui, o tânără de 29 de ani, a sãrit sã-l stingã.

În disperarea de a-şi salva bărbatul, femeia s-a ars şi eape mâini.

Au reuşit, într-un final, sã stingã flãcãrile şi au anunţat grozăvia la 112.

"La fata locului au ajuns douã echipaje SAJ Vaslui, de la substatia Bârlad, care au preluat o femeie de 29 de ani si un bãrbat de 32 de ani, sot si sotie, cu arsuri profunde pe suprafete mici de corp, de gradul II-III. Au fost stabiliati si transportati, constienti, la CPU din cadrul Spitalului din Bârlad", a transmis Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

Medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt a spitalului din Bârlad, a declarat pentru vremeanoua.ro, că cei doi soţi sunt internaţi în Sectia de Chirurgie Plasticã a spitalului.

"A fost adus cu ambulanta un bãrbat de 32 de ani din Lãlesti cu arsurã prin flacãrã grad II-III laterocervical, torace posterior, omoplat si membru superior stâng, aproximativ pe 10-12% din suprafata corporalã.

De asemenea, tot cu ambulanta a fost adusã si o femeie de 29 de ani, tot din Lãlesti cu arsurã grad II prin flacãrã mâna dreaptã si antebrat drept 2-3% din suprafata corporalã. Ambii sunt internati în Sectia de Chirurgie Plasticã a spitalului", a precizat Angelica Gramaticu.