Tânărul care a strâns 25.000 € într-o zi, închiriind acelaşi apartament la 21 de oameni a fost prins pe Litoral. El trimisese mesaje celor păgubiţi şi ameninţa că se sinucide, dacă aceştia fac plângere la Poliţie.

21 de oameni au aflat că au închiriat acelaşi apartament. Au plătit chiria în avans, fără să ştie unii de alţii. Însă niciunul nu a mai ajuns să locuiască în apartamentul din Popeşti Leordeni. Bărbatul care le-a luat banii le-a oferit o explicaţie stupefiantă, printr-un sms: "spunea că el a dat ţeapă oamenilor, să ne luăm gândul de la bani, că nu el este proprietarul locuinţei şi nici să nu îl dăm la Poliţie, sau să mergem la el acasă, pentru că se va sinucide."

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii au făcut totuşi plângere şi poliţiştii l-au identificat. El încasase sume între 2.400 şi 4.000 de lei de la păgubiţi, aproape 25.000 de euro, în total.

"Poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au fost sesizaţi, în zilele de 07 şi 08 septembrie a.c., în mod direct, de către 21 de persoane cu privire la faptul că în perioada 22 iulie - 01 septembrie, un bărbat le-ar fi închiriat un apartament în oraşul Popeşti Leordeni, după ce în prealabil, acesta ar fi stabilit întâlniri cu persoanele vătămate pentru vizionarea imobilului. În urma sesizărilor, poliţiştii din cadrul oraşului Popeşti Leordeni şi Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat verificări şi investigaţii specifice în vederea depistării autorului”, a transmis, luni, Poliţia Ilfov.

Sursa citată a rpecizat că bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost depistat de poliţiştii din Ilfov pe raza oraşului Constanţa, acesta fiind condus la sediul Poliţiei din Popeşti Leordeni, pentru audieri.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 22 iulie - 01 septembrie, bărbatul a încheiat contracte de închiriere cu persoanele vătămate în schimbul sumelor cuprinse între 2.600-4.000 de lei, sume reprezentând chiria şi garanţia pe apartament.

În urma probatoriului adminstrat, faţă de bărbatul în cauză, s-a dispus măsura reţinerii pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propunere de arestare preventivă.