Cine nu plăteşte parcarea, plăteşte amenda! După scumpirea tarifelor de parcare în centrul capitalei, din ce în ce mai mulţi şi-au lăsat maşinile direct pe şosea. Oamenii au încercat astfel să evite preţurile mărite din parcările publice, dar nu prea le-a mers.

În numai câteva zile, poliţiştii le-au dat amenzi usturătoare şoferilor care au vrut să evite tariful de parcare şi au umplut în schimb trotuarele. 

Articolul continua dupa recomandari

Răzvan Popa - purtător de cuvânt Poliţia Locală Bucureşti:
Acţiunile noastre se concentrează în special în zona de centru, în câteva zile peste 130 de conducători auto au fost depistaţi şi sancţionaţi.

Amenzile depăşesc cu mult taxa de parcare. Ajung la 435 de lei pentru simpla oprire pe marginea şoselei şi la 725 pentru staţionare. 

Locuri sunt, pentru că parcările sunt mai goale ca niciodată. Puţini şoferi sunt dispuşi să plătească până la 10 lei pe oră - noul tarif impus de Primărie. 

Cele mai mari tarife sunt în inima Capitalei, în zona Unirii şi la Piaţa Universităţii, în parcările subterane şi supraterane, unde o oră de staţionare costă 10 lei. Preţul scade pe măsură ce ne îndepărtăm de centru. Abonamente lunare, mai ieftine, sunt disponibile doar pentru cei care locuiesc în zonă.