Un alt bărbat suspectat de agresarea celor doi jandarmi la protestul din 10 august de la Piaţa Victoriei este audiat la Bucureşti. Suspectul este din judeţul Teleorman.

Bărbatul a fost ridicat de autorităţile din Capitală, de poliţiştii Serviciului Omoruri şi de procurorii Tribunalului Bucureşti, în dosarul agresiunilor asupra celor doi jandarmi, în seara evenimentelor din 10 august.

Articolul continua dupa recomandari

Marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţa că unul dintre protestatarii care au bătut-o pe femeia jandarm în Piaţa Victoriei, la mitingul din 10 august, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui, după ce în prealabil l-a tras de vesta de serviciu. Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest”, spuneau procurorii.

Suspectul din Teleorman este al doilea protestatar reţinut în dosarul pentru ultraj împotriva forţelor de ordine. Primul suspect reţinut a fost cel care a furat arma femeii jandarm, găsită la câteva zile după protest, în judeţul Ilfov.

Sursă: News.ro