Aproximativ 145.000 de elevi ai claselor a VIII-a susţin azi proba la Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale. 

REZULTATE BAC 2017 EDU.RO După afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, conform calendarului Ministerului Educaţiei, urmează anunţarea rezultatelor la examenul de BACALAUREAT 2017, care sunt afişate pe 5 iulie PE SITE-UL NOSTRU şi AICI.

Articolul continua dupa recomandari

În timp ce la la primul subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de răspuns la câteva întrebări simple, care nu le-au provocat mari dificultăţi, la partea a doua au avut de scris o compunere despre o întâmplare ce a avut loc la o competiţie sportivă, scrie portalinvatamant.ro.

La partea a III-a, elevii au avut de tratat genul liric. Aceştia au avut de comentat poezia "Ploaia", de Magda Isanos.

Examenul a inceput la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva cele trei subiecte primite, redactate de o comisie specială din cadrul Ministerului Educaţiei.

Miercuri, elevii vor susţine proba scrisă la Matematică.

Iar candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi. 

Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că pune la dispoziţia celor implicaţi în acest examen, începând de luni, linia TELVERDE 0800801100, numărul de telefon putând fi apelat gratuit. Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri), precizează Ministerul Educaţiei.

Schimbări majore la admiterea la liceu!

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum. De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. 

Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finală fiind cea după contestaţie. La depunerea contestaţiei, elevii vor da o declaraţie scrisă în care îşi vor asuma că în urma recorectării lucrării nota iniţială poată să scadă.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

Simona Halep, PRIMA ÎN LUME! Clasamentul final, făcut public de WTA

START LA EVALUAREA NAŢIONALĂ! Absolvenţii de gimnaziu susţin astăzi proba la Limba română. Vezi SUBIECTE, CALENDAR şi cum s-au MODIFICAT criteriile de admitere la liceu

O mașină a spulberat un grup de oameni în Londra, în apropierea unei moschei! Sunt mai multe victime, șoferul a fost arestat

Buletinul românesc, o afacere. Așa s-a ajuns ca ŞAPTE MII de români să locuiască la aceeași adresă

România cucerește teren. Teritoriul ţării s-a mărit cu câţiva kilometri pătraţi