Un tânăr student la Medicină a fost expluzat din România, la cererea Serviciului Român de Informaţii, pentru că ar fi finanţat organizaţia teroristă Hamas. 200 de mii de euro ar fi trimis bărbatul de 25 de ani, cetăţean palestinian, în Fâşia Gaza.

Tânărul este acuzat că a abandonat studiile şi s-ar fi ocupat de o firmă prin intermediul căreia SRI crede că ar fi finanţat terorismul în Orientul Mijlociu.

Articolul continua dupa recomandari

Firma înfiinţată în 2016 era una de apartament şi avea sediul în Bucureşti - el era unic asociat şi administrator, reuşind să ruleze o cifră de afaceri de 3 milioane de lei.

Tânărul ar fi făcut cel puţin două plăţi semnificative, beneficiari fiind rudele lui şi un cetăţean care ar avea legături cu organizaţia teroristă.

După supraveghere, în aprilie 2019, SRI a cerut să fie trimis acasă şi să i se interzică să mai vină în România în următorii 10 ani. 

Judecătorii au confirmat solicitarea SRI, iar tânărul a fost expulzat, deşi a negat acuzaţiile şi a solicitat să rămână în România, alături de tânăra cu care are un copil.