Un tânăr din Republica Moldova, student la Iași, a fost la un pas de moarte din cauza propriei inconștienţe. Tânărul de 19 ani s-a tratat singur de răceală şi a înghiţit pastile ca pe bomboane. A luat de 4 ori mai multe pastile decât doza maxim recomandată într-o zi. A fost transferat în stare gravă la spitalul Fundeni. 

Tânărul se simțea din ce in ce mai rău așa a decis în cele din urmă sa vina la spital. S-a prezentata la unitatea de  primiri urgențe a Spitalului Sf Spiridon din Iași în noaptea de vineri spre sâmbătă. 

Articolul continua dupa recomandari

Atunci le-ar fi povestit medicilor că a luat în mai puțin de 24 de ore 10 pastile pentru a-și trata o răceală. Totuși colegii acestuia ar fi spus că în realitate ar fi fost vorba de 16 comprimate și că ar fi luat chiar și câte două odată.

Asta deși zodia maxima zilnica recomandata este de 3-4 pastile pe zi la interval de cel puțin 8 ore. Fiindcă se simțea tot mai rău tânărul de 19 ani venit din Republica Moldova, care este student al Universității tehnice din Iasi a decis să meargă la spital. 

Starea sa era atât de gravă încât a fost internat imediat în secție de terapie intensivă cu diagnosticul de insuficienta hepatica fulminanta toxica. Pentru că starea lui era gravă, studentul a fost astăzi transferat cu elicopterul smurd la Institutul Fundeni din capitală. 

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că nu ar trebui sa ne tratam acasă fără recomandari de la specialiști și să respectăm întocmai dozele și modul de administrare al medicamentelor.