Strada Popa Şapcă, ce include şi un pasaj rutier pe sub calea ferată, dar şi strada Demetriade din Timişoara au fost inaugurate, după o investiţie în reabilitare şi lărgire la patru benzi de circulaţie, de 27,7 milioane de lei, bani din bugetul local. La eveniment nu a lipsit muzica de fanfară şi şampania, iar cei care au contribuit la realizarea lucrării au primit de la primarul Nicolae Robu o diplomă.

Primarul municipiului Timişoara (PNL), Nicolae Robu, a organizat, marţi, o festivitate de inaugurare a lucrărilor de reabilitare a străzii şi Pasajului Popa Şapcă şi a străzii Demetriade.

Articolul continua dupa recomandari

Ceremonia a început cu muzică de fanfară, iar după ce a fost prezentat un filmuleţ cu derularea lucrărilor, edilul a oferit o diplomă celor care au contribuit la realizarea investiţiei.

”Aici, după cum ne aducem aminte, când ploua, era un adevărat dezastru, era deliciul presei care putea să surprindă maşini plutind efectiv. Asa ceva nu o să se mai vadă aici. Pe strada Popa Şapcă şi pe bulevardul Antenei avem acum patru benzi de circulaţie standard, ecartul fiind de 14 metri. Pe strada Demetriade avem deja făcută lărgirea tot la patru benzi de circulaţie. Pe sub pasajul propriu zis, pe sub pod, avem şase benzi de trafic auto, marcate aşa cum se poate vedea, pentru a înlesni virajele la dreapta”, a declarat Nicolae Robu.

În cadrul investiţiei au fost realizate şi 47 de locuri de parcare, au fost plantaţi castani cu floare roz şi albă şi s-au realizat piste pentru biciclete şi trotuare.

Valoarea lucrărilor a fost de 27.725.810 lei cu TVA inclus, iar durata de execuţie de 18 luni. Lucrările au început în iunie 2016, fiind sistate în perioada de iarnă.

Lucrarea este importantă pentru oraşul Timişoara, deoarece strada Popa Şapcă este una dintre străzile cele mai circulate din municipiu, făcând legătura între sudul şi nordul oraşului. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, aporoximativ 1.500 de maşini trec într-o oră, pe o singură bandă de circulaţie, pe această stradă.

Luni, zeci de biciclişti au protestat, fiind nemulţumiţi că pista de biciclete este mult prea îngustă, iar bicicliştii şi pietonii au de împărţit un spaţiu lat de doi metri.

Primarul Nicolae Robu le-a răspuns bicicliştilor, într-o postare pe Faceboo, că spaţiul nu permitea o altă amenajare.

Sursa: News.ro, Tion.ro