Un nou scandal răsunător zguduie biserica ortodoxă. Stareţul unei mănăstiri din Caransebeş este acuzat că a avut discuţii intime cu un tânăr homosexual căruia i-ar fi povestit fanteziile. Tânărul a făcut publice mai multe conversaţii pe care, susţine el, le-a avut cu monahul pe Facebook.

Episcopia Caransebeşului a condamnat aceste apucături neortodoxe şi a decis să-l suspende pe stareţ.

Articolul continua dupa recomandari

"Stareţ: O trezire în miezul nopţii pentru un număr, ce zici? 

Tânăr: Mai ales aşa ceva."

Discuţiile neortodoxe care l-ar avea în prim plan pe stareţul mănăstirii din Caransebeş au continuat, spune tânărul de 30 de ani, cu noi aluzii sexuale. Acesta susţine că părintele i-a trimis inclusiv o poză cu el fără cămaşă.

"Stareţ: ceva în seara asta?

Tânăr: Dacă vei vrea să fim amândoi, aşa ceva se face regulat."

Preotul slujeşte de 20 de ani la mănăstire. De altfel, chiar el a ridicat-o, după ce şi-a vândut casa pentru a face rost de bani.

Localnic: Noi nu am avut probleme cu el. Îl ştim de om ca lumea, de om la locul lui.

Localnică: A fost foarte cumsecade, foarte cumsecade. N-am avut nimic cu el sau să vorbească urât sau ceva, să se comporte urât cu noi.

Localnică: De-a face rău e uşor, de-a face bine, e greu. De vede că eşti om cinstit, trebuie să te înţepe cu ceva.

Stareţul recunoaşte că a discutat cu tânărul pe Facebook: "Eu doar am lansat niște… nu a fost altceva. Sunt și poze, dar nu sunt pozele mele. A trimis el. Când el a trimis una, eu am spus: „Doar atât?!" Discuțiile nu au fost cine știe ce."

Conversaţiile, reale sau nu, au ajuns şi la mai marii bisericii.

Părintele Casian Ruşeţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeşului: Respectiv oprire de la cele sfinte şi suspendarea din funcţia de stareţ, demararea anchetei şi implicit desfăşurarea cu celeritate a procesului care va fi instrumentat de către consistorul monahal eparhial.

Reporterii Observator au încercat să ia legătura cu stareţul, dar acesta nu a fost de găsit la niciunul din numerele de telefon.

Stareţul acuzat urma să ocupe o funcţie importantă în biserica, spun surse din interior, şi cred că scandalul nu a apărut întâmplător.