Timp de patru seri, București se transformă într-o adevărată expoziţie de artă digitală. Aseară s-a dat startul celei de-a cincea ediţii a festivalului Spotlight 2019, unde lumina întâlneşte tehnologia. Artişti din România, dar şi din străinătate au colorat clădirile din centru cu ajutorul efectelor speciale, spre încântarea miilor de bucureşteni veniţi la spectacol. Totul pe ritmurile electronice ale DJ-ului francez Bob Sinclar.

Zilele acestea, clădirile emblematice de pe Calea Victoriei devin adevărate "pânze" pentru jocurile de lumini. Mii de bucureşteni au venit aseară să le admire. Încântaţi, au vrut să le arate şi celor de acasă. Şi cum altfel, dacă nu printr-un live pe facebook.

Articolul continua dupa recomandari

Traseul festivalului Spotlight 2019 se întinde pe un kilometru. Pe lângă sesiunile de video-mapping, instalaţiile interactive fac deliciul vizitatorilor.

Casa Qreator este şi ea parte a festivalului. Pe faţada clădirii istorice au fost proiectate imagini care reprezintă 10 curente artistice.

Deschiderea festivalului s-a făcut pe ritmurile electronice ale faimosului DJ Bob Sinclar.

Anul acesta, tema festivalului este EuropeLights şi celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de ţară aflată la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cât şi ca protagonistă a Sezonului România-Franţa.

Traseul festivalului este Calea Victoriei, completat de spaţiile din Strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii, care vor găzdui instalaţii interactive și sesiuni de video-mapping proiectate pe clădirile emblematice, care vor transforma Bucureștiul pentru 4 zile într-un Oraș al Luminilor.

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii şi tehnologiilor din acest domeniu şi include anual o serie de instalaţii de lumină, proiecţii video, proiecte de iluminat arhitectural şi instalaţii artistice interactive ale artiştilor locali şi internaţionali.

Harta festivalului Spotlight 2019 se întinde pe aproximativ un kilometru, între Piaţa George Enescu şi Palatul Loteriei Române.