Laura Văleanu este tânăra care a dus drapelul României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. Chiar dacă nu a câştigat nicio medalie, a câştigat inimile tuturor pentru faptul că a concurat fără un picior

Articolul continua dupa recomandari

Laura Văleanu. Poate numele ei nu vă spun nimic. Dar ea este tânăra care a dus drapelul României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. Chiar dacă nu a câştigat nicio medalie, a câştigat inimile tuturor. Şi asta pentru că povestea ei nu a fost mereu una fericită,

Viteză. Echilibru. Şi mai ales graţie. Trei elemente de care orice campion, mai ales unul la schi are nevoie. LauraVăleanu le are din plin. Şi a mai adus în ecuaţie ceva. Simplitate.

Laura s-a îndrăgostit de schi de pe vremea în care abia învăţa să meargă cum trebuie. Şi a făcut performanţă. După câţiva ani de antrenamente peste antrenamente, Laura a câştigat titlul de campioană naţională. ŞI ar fi urmat şi altele. Doar că uneori destinul nu merge în aceeaşi direcţie în care merg dorinţele.

Decizia finală a fost ca piciorul afectat de accident să fie amputat. O lovitură pentru Laura şi pentru cariera ei. Însă nu şi finalul. La două luni după operaţie, era din nou pe pârtie. Cariera ei sportivă însă părea terminată. Un antrenor din Germania a convins-o însă să încerce o lume nouă. Cea a sportului paralimpic.

În paralel cu sportul, Laura a studiat medicina. Momentan, lucrează la teza de doctorat pe care o va susţine la o universitate din Germania.