Se scurg clipe dramatice la malul mării. Soţia militarului dispărut fără urmă de dumincă seară, pe plaja din Corbu, cere explicaţii. Vrea să ştie de ce nu s-a dat alarma şi de ce nimeni nu îl caută în mare. Este convinsă că soţul ei s-a înecat, atunci când a sărit să salveze un copil, dispărut şi el în valuri de 48 de ore. Însă autorităţile spun că nimeni nu l-a văzut pe militar intrând în apă. Dacă nici mâine nu va fi găsit, va fi declarat dezertor.

Soţia militarului dispărut declară că nu ştie ce s-a întamplat şi aştept un raspuns,

Articolul continua dupa recomandari

"Aştept sa vina de unde declara toata lumea ca s-a dus. Ce nu inteleg eu este de ce nu m-au sunat in seara disparitiei? De ce m-au sunat a doua zi? De ce nu m-a sunat domnul comandant? De ce m-a sunat un coleg al lui?", sunt întrebări la care soţia militarului Petrică Cosma aşteaptă de 48 de ore un răspuns.

A venit într-un suflet de la Dej, cu primul avion, după ce soţul ei, aflat în misiune pe litoral, nu i-a mai răspuns la telefon. 

Soţia militarului dispărut:
Cum o sa dau eu acum vestea fetelor, de ce tatal lor nu a fost cautat. De ce armata nu s-a implicat in secunda in care nu e pe plaja?

Aflat într-o misiune la unitatea de la Capul Midia, bărbatul primise duminică învoire între orele 13 şi 19.30. Împreună cu alţi 19 colegi, a mers la Plaja Corbu. De acolo, i-a trimis soţiei o fotografie.

La un moment dat, militarul ar fi rămas cu un singur coleg pe plajă. Acesta ar fi intrat în apă, iar atunci când a ieşit şi-ar fi dat seama de dispariţie.

Pe malul apei, în nisip, colegii militarului i-au găsit hainele, portofelul şi telefonul. Semn clar, se teme soţia lui, că singurul loc spre care ar fi putut merge... este marea. Cu toate acestea, la apropae 48 de ore de la dispariţie, scafandrii nu au primit dispoziţie oficială să îl caute. 

Lt.col. Mircea Leş - comandantul unitatii:
Colegii, la un moment dat, în jurul orelor 18, nu l-au mai văzut. Nu ştie nimeni, nu a putut nimeni confirma că el a sărit în apă sau a intrat în apă. E un mister!

Procedura spune clar că se declanşează căutările cu scafandrii doar în cazul în care există martori care să spună că bărbatul a intrat în apă. În lipsa lor, căutările se fac pe uscat. Dacă în trei zile nu este găsit, militarul este declarat dezertor, apoi este dat în urmărire generală. 

Soţia lui e convinsă, totuşi, că bărbatul s-a aruncat în apă pentru a-l salva pe băiatul de 14 ani, dispărut tot duminică seară. 

Soţia militarului dispărut:
Cine imi cunoaste sotul stie ca ajuta pe oricine cu orice pret. Acum, din pacate, cu pretul vietii lui.

În tot acest timp, scafandrii îl caută pe băiatul de 14 ani, dispărut de mai bine de 72 de ore.

Curenţii extrem de puternici de astăzi au îngreunat căutările. La ora 15, operaţiunea chiar a fost sistată pentru că şi scafandrii erau în pericol.