Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a dezvăluit ce diagnostic i-au pus medicii, după ce, luni seară, a anunţat pe contul său de Facebook, că suferă de boală gravă autoimună.

Ieri, Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a anunţat pe pagina de Facebook că a fost diagnosticată cu o boală gravă, autoimună, şi că a ales să se treateze în ţară.

Articolul continua dupa recomandari

Într-un comentariu la postarea de pe Facebook, în care spune că din noiembrie 2019 este sub tratament cu cortizon şi cu imunoglobuline, Sorina Pintea a dezvăluit că este vorba despre  dermatomiozită.

”Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară, din fericire”, este răspunsul dat de fostul ministru când a fost întrebată de ce boală suferă.

Ce este dermatomiozita

Dermatomiozita este o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Pe lângă afectarea pielii şi muşchilor, frecvent sunt atinse si viscerele, in special tubul digestiv, cordul si plaminii.

"Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat", a scris fostul ministru al Sănătăţii în postarea iniţială.

Sorina Pintea spune că în acest moment, boala este în remisie.