Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat, astăzi, la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Fostul edil a fost judecat, în acest dosar, alături de alţi opt inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Articolul continua dupa recomandari

Judecătorii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat, astăzi, pe Sorin Oprescu la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

De asemenea, judecătorii l-au achitat pe fostul primar pentru acuzaţia de spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013-2015, Sorin Oprescu a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti următorul sistem: operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din bani publici trebuiau să remită o parte din profitul realizat.

În septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit 25.000 de euro de la un subaltern, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani ce ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

De altfel, în sentinţa de astăzi a Tribunalului Bucureşti, judecătorii au decis confiscarea sumei de 25.000 de euro de la fostul primar şi director al Spitalului Universitar din Bucureşti.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.