Şoferul care a ucis o mamă şi fiul său de 7 ani, într-o localitate din Sibiu, a fost arestat preventiv. El va sta cel puţin 30 de zile în închisoare, după ce, beat şi fără permis, a pierdut controlul maşinii şi a lovit un grup de trecători, pe marginea şoselei.

Un alt băiat, de 14 ani a fost rănit, sub ochii mamei lui.

Articolul continua dupa recomandari

După tragedie, suspectul, care n-a obţinut niciodată permisul de şofer, a fugit.

Adriana Sâlcă, sora femeii decedate: Atât am apucat să spun: "Vai!" Şi am văzut că a izbit-o pe soră-mea şi copilul, i-a luat. M-am trezit în şanţ şi m-am ridicat: "Unde sunt copiii mei, unde sunt copiii mei?"

Maria Poşa, rudă: Era întuneric, noapte, nu vedea ce se întâmplă. Îi căuta cu telefonul până când a dat de câte unul, de câte unul.

Era locul unde copilul de şapte ani şi mama lui au fost ucişi de un individ beat şi fără permis. O comună fără trotuare, în care locuitorii îşi riscă zilnic vieţile mergând pe marginea şoselei.

Angelica şi Florin se îndreptau spre casă, împreună cu sora femeii şi cu fiul ei de 14 ani. Se înserase, iar băieţii mergeau pe lângă biciclete. O maşină scăpată de sub control i-a lovit în plin.

Martor: I-a izbit la 200 de metri. I-a aruncat. Vă daţi seama că a avut viteză! Mamă tânără, copil tânăr. Păcat de Dumnezeu!

Într-o curbă la dreapta, autoturismul tăiase şoseaua în diagonală. După ce a intrat în trei din cei patru pietoni, s-a izbit de un stâlp de electricitate şi a ricoşat în altă maşină.

Tânăra de 30 de ani şi fiul ei au murit pe loc. Băiatul de 14 ani a fost rănit uşor, sub ochii mamei lui, singura care a scăpat teafără şi a strigat după ajutor.

Un echipaj al Poliţiei care a facut cale întoarsă după masina ce gonea prin comuna a ajuns în câteva secunde la locul accidentului. Politistii au realizat imediat ca soferul vinovat este chiar cel pe care îl urmăreau.

Doar că individul, beat şi fără permis de conducere, dispăruse de la locul accidentului. După ce a ucis doi oameni, bărbatul de 37 de ani, muncitor forestier la o cabană de pe Transfăgărăşan, s-a oprit la un magazin să-şi cumpere ţigări, apoi şi-a continuat drumul pe jos, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Comisar-şef Bogdan Maxim, şef Poliţia Rutieră Sibiu: Conducatorul auto a plecat de la autoturism fiind identificat in foarte scurt timp de echipajul politiei rutiere.

Bărbatul care a ucis o mamă şi pe fiul ei mai are un dosar penal. A fost prins la volan şi în urmă cu trei săptămâni, deşi nu a avut niciodată permis.

A condus cu o alcoolemie de 0,66 miligrame pe litru, alcool pur în aerul expirat. A fost reţinut deocamdată pentru 24 de ore.

Mama tinerei ucise: Pe aici circulă beţi zilnic, stau la şosea şi îi văd. Zillnic, nu-i ia nimeni!

Unchiul băiatului mort: Nu poti sa treci strada. Ar trebui facut la noi in sat. Dune din alea pe sosea, din suta in suta de metri, ca sa nu mai vina cu viteza, sa opreasca.

În România, 7% dintre accidentele rutiere sunt produse din cauza consumului de alcool.