Avem puţine autostrăzi, unele prost semnalizate şi, în plus, ne lipseşte şi educaţia rutieră. La câteva săptămâni după ce patru oameni au fost ucişi de un şofer care mergea pe contrasens, pe autostrada A1 a avut loc un alt accident, cu mai mulţi răniţi.

Pe autostrada 1, între Sibiu şi Sebeş, o şoferiţă alege să întoarcă, atunci când îşi dă seama că a greşit drumul, în loc să meargă până la următoarea ieşire. Două automobile venite pe ambele benzi o lovesc în plin. 

Articolul continua dupa recomandari

Sorin Bădică, instructor Academia Titi Aur:
Să mergi pe autostradă corect, după care să te întorci, fără să te gândeşti că vor veni maşini pe sensul lor de mers corect, iar tu eşti pe contrasens, vor veni cu viteze de 130 de kilometri pe oră sau mai mult, asta înseamnă inconştienţă.

Trei persoane au ajuns la spital. Printre victime au fost şi doi minori de 16 şi 17 ani. 

Cu două săptămâni în urmă, bilanţul era mult mai grav. Un şofer de 70 de ani greşea încadrarea pe nodul rutier Simeria, intra pe constrasens şi lovea violent maşinile din faţă. Patru oameni au murit în accident. 

Specialiştii în conducere defensivă atrag atenţia că românii sunt tot mai imprudenţi în trafic. 

Sorin Bădica, instructor Academia Titi Aur:
În România, lipsa educaţiei rutiere este un minus. Fiecare conduce cam după cum consideră el că e mai bine. Încalcă regulile cu bună ştiinţă.

Un test în condiţii de siguranţă arată cât de greu este pentru o maşină care circulă cu viteză să frâneze ori să evite un obstacol.

Dincolo de imprudenţa şoferilor, modul în care nodurile rutiere sunt realizate ridică semne de întrebare. La Simeria, unde s-a petrecut tragedia de acum două săptămâni, între Drumul Naţional şi autostradă nu sunt separatoare de mers. Doar o linie continuă.

Alex Vîlvoi, Asociaţia Fără Gropi:
Ceva este în neregulă la aceste intrări pe Autostrada A1. O slabă semnalizare, lipsa unei presemnalizări. Dacă ai o mică problemă cu orientarea în spaţiu, un mic moment de neatenţie, rişti şi acolo să intri pe contrasens.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere spune însă că vina este numai a şoferilor.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR:
Niciunul din noduri nu are probleme de configurare. Toate nodurile sunt semnalizate, iar sensurile de mers sunt semnalizate atât prin marcaje orizontale, cât şi marcaje verticale.

Cele trei victime de astăzi au fost transportate la Spitalul Judeţean Sibiu. Au suferit răni minore, care nu le pun viaţa în pericol.