Protest spontan al taximetriştilor, aseară, în centrul Capitalei. Sute de şoferi de au blocat un bulevard întreg, nemulţumiţi de concurenţa pe care le-o fac cei care folosesc aplicaţiile de tip Uber. Ei spun că îi lasă fără clienţi şi acuză autorităţile că nu intervin şi nu iau măsuri. La un moment dat, protestul a degenerat, în momentul în care un şofer care funcţionează cu o astfel de aplicaţie s-a nimerit în mijlocul lor. Taximetriştii s-au năpustit asupra maşinii şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru ca lucrurile să se calmeze.

Taximetriştii au fost la un pas să linşeze un şofer care trecea prin zonă, pe care l-au bănuit că foloseşte o aplicaţie de taxi. Furioşi, au înconjurat maşina şi nu i-au permis omului să plece până când nu a venit poliţia.

Articolul continua dupa recomandari

Spiritele s-au calmat de-abia după ce un alt poliţist a venit şi a reuşit să scoată maşina din mijlocul mulţimii furioase.

Vreau ca statul să-și facă treaba, să facă curățenie în domeniul ăsta, transporturi, pentru că în final tot cetățeanul pierde - Cătălin, taximetrist

Nu se ştie, încă, dacă participanţii la protest vor fi amendaţi sau li se va deschide dosar. În ceea ce îl priveşte pe şoferul afiliat platformei de ride-sharing, încolţit de taximetrişti, poliţiştii i-au întocmit un proces verbal de luare în evidenţă pentru transport în regim de închiriere. În cazul în care va mai depistat, acesta va fi sancţionat.