Un accident feroviar şocant s-a produs la o trecere de cale ferată din Mehedinţi. Un bărbat de 57 de ani a murit în taxiul care îl ducea spre casă. Motorul maşinii s-a oprit brusc, chiar pe şine, în calea unui tren de marfă, povestesc martorii. Soţia pasagerului a reuşit să sară în ultima clipă din autoturism. Femeia a declarat că taximetristul se juca pe telefon şi nu s-ar fi asigurat deloc.

Martorii spun că au fost momente teribile, iar impactul a fost devastator.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul taxiului a încercat să traverseze calea ferată, dar maşina s-a oprit brusc chiar pe şine.

”Femeia a reuşit să sară, dar el când s-a dat jos, chiar atunci, în momentul ăla, a dat trenul în el”, spune un martor.

Câteva secunde mai târziu, trenul care circula pe ruta Timişoara - Drobeta Turnu Severin a lovit în plin autoturismul, pe care l-a târât mai apoi până într-un stâlp de electricitate.

Şoferul avea doi pasageri în taxi, soţ şi soţie. Se îndreptau spre un teren pe care îl aveau pe Valea Cernei. Când au văzut locomotiva, au încercat să iasă din maşina blocată pe şine. Doar femeia de pe bancheta din spate a reuşit să se salveze.

”Ea a sărit din maşină, soţia, şi i-a zis: "puiule, sari şi tu, sari şi tu!" El a stat în maşină, pierdut”, declară un alt martor.

Vasile Bejan a murit pe loc. Soția sa susține că șoferul s-ar fi jucat pe telefon și nu ar fi reușit să se asigure atunci când a vrut să traverseze calea ferată.

Taximetristul în vârstă de 45 de ani a supravieţuit miraculos şi a fost transportat de urgenţă la spital.

GHEORGHE BOSOACĂ, medic chirurg Spitalul Orşova: A venit în urgenţă un pacient, în urma unui accident de cirulaţie, o maşină lovită de tren, cu un traumatism cranio-cerebral, comoţie cerebrală. Fiind cu comoţie cerebrală, pentru investigaţii spulimentare, l-am trimis la Drobeta Turnu Severin.

Cunoscuţii spun că cei doi soţi circulau de obicei cu maşina personală şi nu îşi explică de ce, vineri, au chemat un taxi.

”Aici trebuie neapărat să pună o barieră semiautomată. Când e trenul la 300 de metri, la un kilometru, să se închidă bariera”, spune un localnic.

În zonă, sunt mai multe curbe, iar vizibilitatea este extrem de redusă, spun oamenii. Şi totuşi, doar o cruce a sfântului Andrei semnalizează trecerea de cale ferată.

Taximetristul a fost deja externat. Poliţiştii au deschis pe numele lui un dosar penal pentru ucidere din culpă.