Răsturnare de situaţie în cazul şoferului român de TIR implciat în accidentul din Italia în care au murit două fetiţe, de 5 şi 12 ani. Procuratura a venit cu o nouă acuzaţie pentru acesta. Cele două copile călătoreau în maşina tatălui lor şi au pierit pe loc în urma impactului.

Accidentul a avut loc pe 20 iunie 2016 pe Fi-Pi-La, spre Pisa, când şoferul român al unui camion înmatriculat în Italia a ieşit dintr-o parcare şi a intrat pe prima bandă fără să se asigure. A fost lovit în partea stângă spate de un autoturism Citroen condus de un medic de 57 de ani din Florenţa.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Pe bancheta din spate a autoturismului călătoreau fiicele de 5 şi 12 ani ale acestuia. Citroenul s-a lovit de parapetul despărţitor de pe mijlocul autostrăzii şi a revenit pe şosea răsturnându-se de mai multe ori.

Ancheta a stabilit după doi ani că şoferul român nu a acordat prioritate la ieşirea din parcare, crezând că autoturismul care circula pe prima bandă va trece pe banda a doua, pentru a-i face loc să intre şi el pe şosea. În urma acestei concluzii, procuratura italiană a cerut ca şoferul român să fie judeca tpentru omor stradal.

Vezi 4 imagini în Galerie

În plus, firma de asigurări a camionului a solicitat ca tot românul să plătească despăgubirile, întrucât asigurarea camionului se referea doar la riscuri statice şi non dinamice, în ceea ce priveşte semiremorca, doar cabina fiind asigurată pentru accidente în mişcare.