Un şofer român de TIR a fost condamnat la închisoare cu executare în Anglia, după ce a fost prins la volanul camionului, pe contrasens, rupt de beat. A primit pedeapsa în două zile după ce poliţia l-a surprins pe şosea.

Românul Cristian Murariu, 48 de ani, rezident în Londra, şi-a condus sâmbătă noaptea camionul pe A1139, în jurul orei 1:00, pe contrasens şi fără lumini. Ceilalţi participanţi la trafic s-au panicat şi au alertat poliţia. Un alt şofer de camion a profitat de faptul că TIR-ul lui Murariu circula cu viteză redusă, a deschis portiera şi a acţionat frâna de mână oprind camionul.

Articolul continua dupa recomandari

Oprit şi testat cu aparatul etilotest, Murariu a avut de trei ori mai mare alcoolemie faţă de limita legal admisă în Anglia. Luni el a fost prezentat unui tribunal din Peterborough, iar marţi şi-a şi aflat sentinţa. 

Şoferul român va sta după gratii 12 săptămâni, plătind şi o amendă de 115 lire sterline. În plus, i-a fost anulat permisul, nu are drept de condus doi ani, iar după această perioadă va trebui să dea din nou examen pentru obţinerea unuei licenţe de şofer.