Şoferul român de TIR care a ucis un om pe o autostradă din Ungaria acum 7 luni va fi judecat pentru omor şi riscă ani grei de închisoare. Poliţia maghiară a finalizat cercetarea accidentului în urma căruia şoferul român, 41 de ani, a fost reţinut.

Accidentul a avut loc pe data de 18 octombrie 2017, la ora 6 de dimineaţă, pe M1. Camionul românesc circula cu viteză spre Gyor şi a lovit în spate un autoturism în care se aflau două persoane, ambii cetăţeni moldoveni. Şoferul autoturismului, 43 de ani, a murit pe loc, în vreme ce fiul acestuia, 12 ani, pasager în dreapta, a fost trasportat la spital cu elicopterul în stare foarte gravă.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 7 imagini în Galerie

În momentul impactului, autoturismul moldovenilor era oprit pe banda de rugenţă, cu avariile pornite. Tirul s-a răsturnat şi el în şanţ, după impactul devastator, dar şoferul şi pasagerul din dreapta sa din cabină au scăpat fără răni.

Vezi 7 imagini în Galerie

Poliţia maghiară a anunţat că a finalizat ancheta şi procurorul a decis ca şoferul român de camion să fie acuzat de omor. O infracţiune pentru care acesta riscă ani grei de închisoare. El e oricum reţinut în Ungaria, de la data producerii accidentului.

Vezi 7 imagini în Galerie