Un şofer român a murit în accidentul de tren din Italia, unde un TIR a fost surprins pe calea ferată şi făcut praf. O garnitură de călători a lovit în plin un camion cu transport agabaritic, mecanicul de locomotivă fiind decapitat.

A doua victimă mortală a impactului este un şofer român, Ştefan Aureliana, de 64 de ani, rezident în Busto Arsizio, care conducea maşina ce deschidea drumul transportului agabaritic.

Articolul continua dupa recomandari

Din primele informaţii se pare că românul a ignorat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel.

Martorii povestesc că el conducea antemergătorul transportului agabaritic şi a trecut de calea ferată, moment în care s-au aprins semnalele luminoase. Românul s-a dat jos din maşina pe care o conducea şi a mers pe linii, pentru aridica bariera, un tir fiind în plină traversare. Acolo l-a surprins garnitura de tren.

Doi oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi în Italia, la Caluso, după ce un tren care circula pe ruta Torino - Ivrea - Aosta a deraiat după impactul cu un TIR.

Imaginile surprinse la faţa locului sunt dramatice. În urma impactului, două din cele trei vagoane ale trenului au deraiat şi s-au urcat, unul peste celălalt.