Un tânăr şofer român e considerat erou în Franţa, după ce semiremorca TIR-ului pe care îl conducea a ars ca o torţă pe autostradă. El a reuşit, păstrându-şi cumpătul şi având prezenţă de spirit, să evite o tragedie de proporţii.

În vârstă de 30 de ani, românul conducea sâmbătă de dimineaţă un camion pe A31, către Nancy, când a observat în oglindă că iese fum din semiremorcă şi se văd flăcări. Camionul era al unei firme spaniole şi venea din Germania.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul a tras imediat pe banda de urgenţă şi iniţial a vrut să stingă flăcările cu stingătorul din cabină. Când a văzut că focul se întindea şi nu îl poate stăpâni, a decuplat semiremorca şi a dus capul tractor mai bine de 20 de metri mai în faţă, în timp ce flăcările deveneau tot mai puternice.

Vezi 3 imagini în Galerie

Apoi a apelat serviciile de urgenţă, dar până la sosirea pompierilor semiremorca se făcuse scrum. Odată cu ea şi 10 tone de de discuri şi cutii de frână destinate autoturismelor Ford.

Incendiul a provocat un ambuteiaj imens, cu cozi de câţiva kilometri, traficul revenindu-şi la normal după mai bine de 7 ore. Presa franceză scrie că românul a reuşit să evite o tragedie, autostrada fiind foarte aglomerată la ora la care a avut loc incendiul, iar prezenţa lui de spirit a făcut ca rezervorul să nu ia foc şi flăcările să nu afecteze alte maşini.