Un şofer român de TIR e acuzat că şi-a ucis colegul care dormea în patul din cabină, în Franţa. Cei doi au fost victimele unui accident teribil, camionul lor răsturnându-se pe şosea, pe o porţinue de drum în linie dreaptă.

Accidentul mortal a avut loc în sâmbătă dimineața în departamentul Cher, în jurul orei 5:30, pe D2076, în orașul Blet. În linie dreaptă, şoferul român al unui camion înmatriculat în Franţa a pierdut controlul volanului şi TIR-ul s-a răsturnat. Colegul lui de echipaj a murit pe loc.

Articolul continua dupa recomandari

Victima a dormit în patul din cabină, care poate fi folosit numai când camionul e oprit, ceea ce i-a determinat pe procurori să înceapă urmărirea penală a românului care era la volan. El a acuzat de uciderea colegului său şi de neglijenţă criminală.

Procurorii nu au cerut reţinerea şoferului, care e în spital, cu răni grave, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. Anchetatorii au stabilit ca prim termen al procesului de la Curtea Penală din Bourges luna septembrie a anului viitor.

Conform primelor date din anchetă, citate de leberry.fr, şoferul român nu consumase alcool şi nici droguri în momentul producerii accidentului, iar timpii de odihnă, conform tahografului, fuseseră respectaţi.