Un şofer care a ucis anul trecut un bărbat pe o trecere de pietoni din Bucureşti a fost prins astăzi, pe aeroportul din Otopeni. Imediat după accident, individul a fugit în Spania. S-a întors în ţară crezând că poliţiştii au uitat de el. A fost însă reţinut imediat după ce a coborât din avion.

Sunt imagini surpinse în Sectorul 5 al Capitalei. Deşi semaforul arată culoarea verde pentru pietoni, un şofer se apropie cu o viteză ameţitoare. Un bărbat de 53 de ani care încearcă să traverseze este spulberat. Şocant este că cel de la volan îşi continuă drumul.

Articolul continua dupa recomandari

După ce l-a lovit pe bărbat pe trecere, şoferul a mers direct către casă. Acolo, s-a asigurat că maşina este bine ascunsă, iar mai apoi şi-a cumpărat două bilete către Spania, pentru a doua zi. 

Victima lui a murit la spital, după câteva zile. 

Între timp, şoferul s-a distrat aproape două luni în Spania, alături de fratele său. Aseară a revenit în ţară. Cum a ajuns pe Aeroportul Otopeni, a fost ridicat de agenţii de la Rutieră. Nu ştia că a fost dat în urmărire pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. 

În faţa poliţiştilor, bărbatul şi-a recunoscut faptele.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Suspectul a mers pe recunoaştere, însă nu ne-a explicat de ce a plecat şi s-a sustras efectuării cercetării la faţa locului 

Tânărul de 20 de ani riscă acum până la 10 de ani de închisoare.