Un şofer moldovean de TIR a circulat pe contrasens pe o autostradă din Spania şi a fost prins după mai bine de o lunp. El a întors şi a demarat pe banda de viteză, dând flashuri celor care venea regulamentar, din faţă.

Infracţiunea la siguranţa rutieră a fost comisă în iunie, pe A 15, în direcţia Zaragoza. Mai mulţi participanţi la trafic au fotografiat camionul moldoveanului, acesta stârnidn panică pe autostradă. Şoferul a întors pur şi simplu de pe banda de urgenţă pe prima bandă din stânga,a  treia, cea de viteză, apoi a demarat în sens opus.

Articolul continua dupa recomandari

Dădea flashuri tuturor celor care venea regulamentar din faţa sa, autovehiculele dându-se la o parte. A mers aşa mai bine de un kilometru, până când a intrat pe contrasens pe o bretea laterală şi a ieşit din autostradă.

Poliţiştii l-au căutat vreme de o lună şi până la urmă au identificat camionul şi şoferul. Acesta riscă să fie condamnat la închisoare pentru fapta sa.

Un şofer român a fost condamnat la închisoare în Spania, acum o săptămână, după ce a întors pe trecerea de pietoni. El va sta după gratii 4 luni, având şi permisul suspendat pentru 10 luni.